Woontrends  2021

Laat je inspireren!


Woontrend 1: Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt in 2021 een nog grotere rol en ga je terugzien dit jaar. Een aantal planten in jouw huiskamer geeft snel en eenvoudig een duurzame uitstraling. 

Als je helemaal wilt uitpakken op duurzaamheid, dan is de woontrend urban jungle iets voor jou. Binnen deze trend is het belangrijk dat je natuurlijke kleuren helemaal tot recht laat komen door middel van het gebruik van grote kamerplanten. Gebruik daarnaast mooie woonaccessoires, zoals een leuke sidetable met tegels, om een persoonlijke touch te geven aan deze huistrend.

 

Woontrend 2: Werelds

Ook gaan we dit jaar op wereldreis in ons eigen huis, zo luidt een van de interieurtrends van 2021. ‘Door meubels en accessoires vanuit Afrika tot Zweden te combineren, creëer je een heel bijzonder gevoel in je huis. Hier hoort een intens kleurenpalet bij, gecombineerd met aardetinten voor een mooi en zacht geheel.’ ‘De basis van haar huis is donker. Diepe tinten als chocoladebruin, kastanjerood en indigoblauw zorgen voor een geborgen gevoel. Ook worden verschillende materialen met elkaar gecombineerd, zoals bijvoorbeeld onbewerkt hout met glimmend satijn, naast chic messing, ruig beton en stevig weefsel. Hoe sterker het contrast, hoe groter de wow-factor.’

 

Woontrend 3: Japandi

De Japandi-woonstijl is een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië. Twee landen die geografisch mijlenver uit elkaar liggen, maar toch verrassend veel met elkaar gemeen hebben. ‘Vertaald naar je interieur is dat een sobere woonstijl met mooie contrasten. Denk bijvoorbeeld aan organische vormen, neutrale kleuren en teddyzachte stoffen. Ook tegels passen perfect in de Japandi-stijl. De gladde oppervlakten hebben iets cleans, wat zorgt voor een opgeruimd gevoel.’

Woontrend 4: Lichte en knuffelbare stoffen

We hechten meer dan ooit waarde aan een fijn thuis. ‘Daar horen lichte tinten, ronde vormen, en knuffelbare stoffen zoals wol en linnen bij. Naast rechte vormen in een woonkamer, staat tegenwoordig altijd iets ronds, om het wat zachter te maken. We noemen deze lichte stijl ook wel de Bright Bubble, die staat voor rust en een lege pagina, oftewel een nieuw begin.’ Het resultaat is een fris huis waar zacht, soepel en simpel de leiding nemen.

Bekijk hier onze woonaccessoires.

Terug naar get inspired!